onsdag den 13. juni 2012

Hvordan sminker man?

Hvordan kommer jeg i gang med at sminke?

Et godt udgangspunkt for at kunne sminke er at du er god til at tegne og male.


Du skal købe nogle gode sminkepensler, alm. malerpensler er ikke gode nok, de er ofte for stive og de kan være ubehagelige for børnet at blive sminket med. Sminkepensler (eller make-up pensler) er ret dyre, men du kan starte med 2-3 stykker i forslellige str. og så et par sminkesvampe.

Køb sminke pensler og svampe herSminken du skal bruge skal være A og CE godkendt, så er den velegnet til at sminke børn fra 3 år og op.

Mange spørg og der er paraber i, de fleste ved bare slet ikke hvad paraber er. Og hvis man bare vil sminke sit eget barn og ikke naboens eller nogen andre er det okay at købe sminke uden paraber i. Men hvis man så alligevel "bare lige" sminker et lille hjerte på sin datters venninde en da er alt ødelagt.
Paraber gør at bakterier ikke kan overleve i sminken, hvis man anvender sminke uden, vil de ikke bare overleve men også formere sig og efter et par dage er sminken faktisk omdannet til rene bakteriebomber. Når du går til tandlægen vil du jo helst have hans instrumenter er 100 % rene, og ikke de samme som han lige har brugt på kunden for 10 min. siden. Det samme gælder sminke, man sminker jo tæt ved øjne, næse og mund og det er jo områder med mange bakterier som kan indeholde f.eks. forkølsessår, øjnbetændelse m.m. BlikfangsKostumer.dk sælger vandsminke som er CE og A godkendt hvor indholdet af paraber er langt under den græse som Mijøstyrelsen har fastsat.

Køb vandsminke som er CE og A godkendt her


Hvis du er helt nybegynder er en sminkebog også god at have. Du kan sikkert låne nogle på bibliotektet eller kan du købe dem hos BlikfangsKostumer.dk. Man kan også bruge billeder af vilde dyr til at kigge efter. 

Køb sminkebøger her


Fremgangsmåden og teknikken er forskellig fra tegning til tegning. F.eks. det tager tid at sminke en spiderman og den røde farve skal helst være helt tør før man går i gang med at sminke spindelvævet.

Nogle starter altid med en grundfarve først og laver stegnerne bagefter, andre starter med stegerne og udfylder så farverne bagefter. Det er smag og behag og afprøv hvad du synes virker bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar